Hur beskrivs Lucifer ut och vem är Lucifer?

Vem är Lucifer?

Väldigt många religiösa och oreligiösa tror inte att helvetet finns och att det inte finns någon Lucifer "Djävulen". Utan dem tror att helvetet är denna värld vi lever i och alla som dör oavsett religiösa och oreligiösa hamnar i himlen, eftersom Gud är god. Men så är det inte, Lucifer som va en av Guds närmaste ängel med Ängel Gabriel och Mikael. Djävulen är en fallen ängel, som kallas Lucifer. En av Guds änglar som blev maktgalen och ville bli större än Gud. men så har man menat att Gud inte accepterade det utan kastade ut ängeln ur himmelsriket då ängel Mikael krigade mot Lucifer och vann över honom.

Inom Kristendomen tror vi på att Satan finns, att han är skapad av Gud, en ängel som Gud skapade god men som missbrukade sin frihet och gjorde uppror mot Gud. Han hette Lucifer (ljusbringaren, ljusbäraren på grekiska) när han var god. Nu när han är emot Guds plan så blir han den som förvänder ljus i mörker och får mörkret att framstå som ljus genom lögn. Han frestar därmed människan för han har förmåga att påverka människornas tankar eftersom han är ett andligt väsen utan kropp (ängel).”

Djävulen kan göra sig lik Jesus, med den ödmjuka rösten, det står även i Bibeln om den falska "Profeten" som är själva Lucifer som kommer att vara lik Jesus, han kommer att kunna göra allt Jesus kan men han kommer inte kunna väcka dem döda!, tidpunkten är innan Jorden går under då vår fader kommer att visa sig för världen igen.

Det är den onda makten i världen som vill hindra oss människor från att tillhöra Gud. Satan är lånat från hebreiskan och betyder motståndare, fiende. Han är Guds motståndare och en ondskefull fiende till alla människor. Ett annat namn är djävulen som kommer från det grekiska ordet diábolos som betyder förtalare.

(Joh. 8:44) står det : Att Djävulen förtalar Gud och de kristna och vill förvränga människors syn så att de skall bli negativa till Gud och aldrig uppleva gemenskap med honom, utan gå förlorade. Jesus kallar honom för lögnens fader.

Exorcism


I Nya testamentet nämns det mycket om exorcism, där nämns djävulen ofta i evangelierna och Apostlagärningarna, och Jesus kan uppfattas som en framgångsrik exorcist då han gång på gång räddade folk från djävulens onda till dess motsatts. I evangelierna står det att Jesus makt över demonerna visar hans storhet och att han är Messias. Hur man än tolkar evangelierna och exorcismberättelserna är det tydligt att Jesus trodde på andeutdrivning och att människor kan bli besatta. Och det såg vi gång på gång när han fördrev de onda andarna ur människor.




Barnet är ens förälders "kasabe"

Har varit frånvarande från denna blogg ett tag pga Jobb och semester men nu är jag tillbaka och ska fortsätta fördjupa mig och skriva för att dela med mig mina tankar och texter om Bibelcitat m.m.


Jag har valt att skriva om varför barnet betyder så mycket för ens föräldrar. Ibland när jag sitter med mina föräldrar så kan man vara irriterad och slänga ut ett par ord från munnen som man inte menar, det kan vara t.ex "Ni förstår ingeting" eller " Bättre om man inte fanns så skulle man slippa höra era ord".. Efter att man sakt sådana ord till sina föräldrar så får man skuldkänslor, jag tänker så mycket mina föräldrar har gjort för mig, varför kan jag inte ge tillbaka? att göra dem stolta. I Bibeln sägs det även " Om du höjjer din röst över dina föräldrar, eller om du tar upp din hand mot dem så kommer den handen att brinna i helvettet" ..


Vi vet även att om ett barn skulle gå bort i en tragisk olycka eller sjukdom så vet vi hur reaktionen blir hos nära och kära, man vill inte uppleva sånt som en förälder att se sitt barn i den vita kistan och begravas, föräldrarna får denna tanke att " Varför mitt barn och varför inte jag?". Vi får inte glömma att döden är start på ett nytt liv, ett liv med vår fader i himmlen. Men som en förälder tänker man inte på dem här orden vid denna stund, man har tanken på sitt barn sin "KASABE" som man har förlorat, som man aldrig kommer få se vid liv igen..


När ett barn föds så kommer glädje tårar av föräldrarna, dem hyllar och prisar Gud för detta barn oavsett om den  är frisk eller inte. Men varför kan man inte hylla Gud när man har fått ett barn som tyvärr hastigt lämnar familjen med sorg Gud älskar barn "Låt alla barn komma till mig, Paradiset består bara av barn" så sa Gud om barnen. Gud har en mening med livet, oavsett om man är 15 eller 90 år. Men så har det alltid varit, om en ung lämnar denna värld så är det svårare, att förlora en morfar,farfar osv som är 90 år har gjort sitt. Han har sett världen och sina barn, barnbarn osv.






RSS 2.0