Älska varandra så som Gud älskar er!

 
Joh 2: Mina barn, detta skriver jag till er för att ni inte skall synda. Men om någon syndar har vi en som för vår talan inför Fadern, Jesus Kristus som är rättfärdig. Han är det offer som sonar våra synder och inte bara våra utan hela världens.
 
Allt mer ser vi att det onda tar över i världen. Guds ord och kärlek försvinner allt mer från mänskligheten, detta kan vi exempelvis se genom att vi väljer att döma varandra, eller så väljer vi att sprida falska anklagelser för att vår medmänniska inte ska lyckas i livet. Varför väljer vi då att döma en individ på grund av sitt förflutna och inte kan se förändringen. 
 
När man väljer att ta till sig förändringen genom att be vår herre om förlåtelse och att läsa bibeln så kommer Gud att lyssna och skicka den helige anden för förändringen. Det är meningen att man genom Guds Ord ska överbevisas om synd och ångra sig samt vända om från synden. Man anar Guds oändliga godhet och att Gud vill ge nåd och förändring. Man förstår att Gud är helig och att han har ett högre syfte med våra liv. Men väldigt många når tyvärr inte ända fram. Man ångrar sig och tror delvis och blir därmed kvar i fördömelse och bundenhet, men även på grund av att människorna i sin omgivning inte ser förändringen och väljer att fördöma dig för ditt förflutna. 
 
Kristus uppmanar syndare att ändra sitt sätt att leva. Bibeln säger i Johannesevangeliet 8:10-11 Jesus såg upp och sade till henne: ”Kvinna, vart tog de vägen? Var det ingen som dömde dig?” Hon svarade: ”Nej, herre.” Jesus sade: ”Inte heller jag dömer dig. Gå nu, och synda inte mer.” 
 
Här kan vi se att vår Herre förlät kvinnan för sina synder, vem är vi då som inte kan förlåta och glömma? I omvändelsen vänder man om från det gamla till det nya, från mörker till ljus, från Satans välde till Guds kraft, från förtappelsens väg till vägen till evig frälsning. Tro på löftet att synderna är dig förlåtna på grund av Jesu verk på Golgata kors och tro att han uppstod från de döda och lever idag. 
 
"Om en man har 100 får och plötsligt upptäcker att ett har kommit bort, vad tror ni han gör då? Lämnar han inte de 99 andra kvar bland bergen och ger sig iväg för att leta efter det som har försvunnit? Jo, och när han äntligen har hittat det, försäkrar jag er att han gläder sig mer över det än över de 99 andra som aldrig kom bort. På samma sätt vill inte er Far i himlen att någon enda av dessa små ska gå förlorad." Matteus 18:12-14 
 
"Då kom Petrus fram till honom och frågade: "Herre, hur många gånger måste jag förlåta en människa som handlar fel mot mig? Räcker det med sju gånger? Nej, svarade Jesus. Du ska förlåta henne 70 gånger var fullkomlighetens tal. 70 gånger sju gånger var detsamma som oändligt många gånger" Matteus 18:21-22

Var dig själv!

Jag vill att ni ska förstå ordet, "Känn dig själv" eller "Förstå dig själv" Är en föreläsning av Fader Abouna Daoud Lamey. 
 
Detta betyder inte att ni ska förstå era synder. Var uppmärksamma, vi talar inte om att du ska döma dig själv, men att väcka dig själv. Sanningen är att "Förstå dig själv" betyder alltså: Varför är du besvärad? Vad glädjer dig? var finner du dig själv?, Dessa frågor kommer att hjälpa dig bland annat för att förstå dig själv, efter vilka du kan ta beslut. 
 
Ett exempel som nämns är: Tänk er en person som inte förstår att han är en betydelsefull person. Han vill försköna sig som alla karlar och vill framstå som något stort och väldigt demokratiskt. Men han känner inte sig själv. Han är gammalmodig. Och han vill att hans fru ska säga "ja, okej" utan en diskussion. Så kommer att ske inom några år, men han känner inte sig själv. Snart kommer han att finna en självsäker tjej, verbal, vacker som är intresserad av honom. Men sanningen är att dem inte kommer fortsätta till slutet med varandra. Förlovningen eller äktenskapet kommer att förstöras eller besväras på grund av att han inte förstod sig själv. Varför? Jo för att han säger "Jag tål inte att någon diskuterar med mig. Jag tål inte. Detta är en brist. Jag har fel, men kan inte förändra mig." Förstod jag den bristen så skulle jag söka en tjej som är lugn med tålamod och det som sker hanterar hon enkelt. Om jag tror att jag är så betydelsefull och stor, och talar stilfullt, men i själva verket så kommer vi inte att klaffa, eftersom jag inte uthärdar hennes självständighet. Sedan kommer jag att börja säga "hon är envis, men sanningen är att det är din åsikt som inte rör sig en centimeter." Om du inte förstår dina brister så kommer du att göra fel val, och du kommer leva i besvär. 
 
Vår Gud är den bästa vi kan fråga för att få ett bra svar, Detta genom två steg, genom bön och Bibeln. Alltså har vi fyra steg: Fråga dig själv, fråga någon närstående, läs dig fram och fråga Gud. Fråga exempelvis Gud, Gud låt mig förstå, vem är jag? Älskar jag eller hatar jag, är jag vänlig eller sträng, vad är jag exakt? älskar jag dig eller inte? När du har Bibeln framför dig och du ber i ditt hjärta så kommer du finna att pusselbitarna faller på plats. 
 
På tal om någon i ett förhållande ska förändras, det är ett nej. Döm endast det du ser framför dig. Föreställ dig inte en annan människa. Vad menas med det? Hon, när hon presenterar sig för dig, säger hon: "Se upp, jag är lite lättretlig." Och hon ger dig exempel på hur arg hon kan bli. Och du, i kunskap om dig själv, är det värsta som finns i världen lättretlighets egenskapen. Då har hon, utifrån en mening fått dig att dra dig tillbaka. Det är en total medvetenhet. Det är mognad och syftet med att lära känna någon. Att du vet vem du är. Att du just inte kan tolerera hennes egenskap. Om detta är tydligt hos henne, då är ni åt motsatt håll. 
 
När du har gett dig in i ett förhållande och du säger att du har valt rätt. Vad betyder det? Jag vet vem jag är och jag har valt en person som hjälper mig framåt och inte brottas med mina önskningar eller ambitioner. Efter detta kommet detta fall. Vi har trätt in i att lära känna fasen, vi är överens till 80-90% eftersom jag har tänkt ut det ordentlig. Efter detta kommer bekvämhetens fas samt familjen och det får komma som det kommer. Samtidigt tänker man att detta är det rätta valet. Inte att jag attraheras och känner mig bekväm först och sen blir chockerad av verkligheten eftersom mina egenskaper stämmer absolut inte överens med hennes. Och det är just detta som sker i de flesta fallen.
 
 

RSS 2.0