Påsk Fastan

Påsk fastan börjar sju veckor innan påsken alltså 50 dagar före Jesus Kristus uppståndelsen. Nu har man gjort så att man kan förkorta fastan, genom att fasta första och sista veckan. Varför vi fastar innan påsk för är att under denna tid så fastade Jesus också när han frestades av satan. Jesus var uppfylld av den heliga Anden när han fördes ut i öknen där han levde i 40 dagar fastandes med prövning av satan. Efter 40 dagars fastande så passade satan på att fresta Jesus där han försökte söka sig fram till bevis att visa att han var Guds son,

"Om du är Guds Son, så befall att de här stenarna blir bröd." Jesus svarade: "Det står skrivet: Människan lever inte bara av bröd, utan av varje ord som utgår från Guds mun." Matt. 4:3,4

Efter detta så förde satan Jesus upp till tempelmuren och sade, Om du är Guds son så kasta dig ner du är ju Guds son så du kan lita på att änglarna räddar dig:

Ty han skall ge sina änglar befallning om dig att bevara dig på alla dina vägar. De skall bära dig på händerna, så att du inte stöter din fot mot någon sten. 
Ps. 91:11,12

Sedan förde satan Jesus upp till bergen för sista prövningen, där sade Satan till Jesus, Du ska falla ner och tillbe mig i utbyte mot alla riken i världen och deras härlighet. Enligt Lukas säger djävulen: "Jag skall ge dig all denna makt och härlighet, ty den har lagts i mina händer och jag kan ge den åt vem jag vill,

Då besvarade Jesus med : 

"Gå bort, Satan! Ty det står skrivet: Herren, din Gud, skall du tillbe, och endast honom skall du tjäna." Då lämnade djävulen honom, och se, änglar trädde fram och tjänade honom. Matt. 4:10,11

Jesus korsfästes Fredagen och uppstog 3 dagar efter på söndagen.

Jesus tog dina synder och sjukdomar upp på korset.

Det heliga Dopet

Då trädde Jesus fram och talade till dem och sade: 

"Jag har fått all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! 
Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt vad jag har befallt er. 
Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut." Matteus 28:18-20

Varför jag valde detta citat är för att visa vad Jesus menade med dopet. När vi döper oss så visar vi oss inför Gud att vi menar allvar med det vi gör och att vi vill leva ett rättfärdigt liv samt att följa efter Kristus.
Johannes uppmanade all folk att tro på Jesus men även att Johannes förberedde människor för vår Konungs ankomst, Johannes dop var ett välsignat dop där man bekräftade att man ångrade sina synder, ett så kallat omvändelse dop.

Johannes fortsatte att döpa efter att Jesus hade kommit. De som bara hade blivit döpta med Johannes dop blev efter Jesu uppståndelse döpta i Herren Jesu namn. De döptes till Kristus, till gemenskap med Kristus. (Se Apg 19:4)

När vi döper oss gör vi Guds vilja. När vi döper oss till Kristus innebär det att vi bekänner vår tro på honom och visar att vi har beslutat följa honom. Vi begravs med Kristus genom dopet och i dopet uppstår vi med Kristus genom tron på Guds kraft. Vi blir alltså delaktiga av Jesu död och uppståndelse. Tidigare var vi andligen döda, men vi blir levande med Kristus.

Gud är kärleken och den kärleken behöver vi allesammans. Vi får också uppleva kärlek om vi överlåter oss i Herrens händer. Det vi uträttar i tro i Guds namn blir oss till välsignelse och den rätta vägen. Den vägen är Jesus. Han vill hjälpa oss och leda oss var dag när vi tar itu med oss själva och omvänder oss, så tror vi evangelium och rättar oss efter Guds Ord. Tar vi vara på Guds Ord finner vi ljus. Detta ljus visar oss till Jesus.
Slutligen vill jag dela med detta citat som är underbar
Jesus: "Gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen. Den som tror och blir döpt skall bli frälst, men den som inte tror skall bli fördömd." Markus 16:15,16

Amen


Antikrist kommer " 1 Johannes brev 2:19 "

Har valt att fördjupa mig under rubriken " Antikrist kommer " som står i Johannes brev 2:19.

Det sägs att Antikrist ska komma, han som är emot Kristus. Väldigt många finns tyvärr idag och väldigt många har träffat dem. Det kan göra oss ännu mer övertygande om att tidens slut är nära. Väldigt många av dem här som representerar Antikrist har varit medlemmar i någon kristen församling innan dem övergick till antikrist.


Aposteln Johannes sade " Vi märkte inte att dem var med i församlingar och just därför märkte vi inte att de lämna kristus för att vara emot honom! " .  Så vem är den största lögnaren?

Aposteln Johannes fortsätter med; Lögnaren är denne som är med i Antikrist, denne som förnekar Fadern och Sonen. Var och en som förnekar Sonen, han har icke heller Fadern; den som bekänner sonen, han har också Fadern.

Men den som har gemenskap med Sonen har det också med Fadern. Därför skall vi fortsätta med att tro med det som vi har blivit undervisade om då kommer vi alltid att leva i nära gemenskap både med Gud Fadern, Och med hans Son. Då har vi det löfte som Gud lovade oss, ett evigt liv.


Se till att han får leva i er och likaså att vi ska leva med han. Hur länge ska vi stänga dörren för vår Fader? Hur länge ska vi fortsätta att välja den felaktiga vägen? det är dags att vi ska leva kvar i gemenskapen med Kristus, då vet vi att allt står till rätt och då har vi förberett oss tills den stora dagen då de döda ska uppstå likaså dem troende som lever kvar till sista andetaget så kan vi se vår Fader i ögonen utan att skämmas. Vi alla vet att Gud alltid är god och bara handlar rätt, så kan vi med all rätt veta att alla som handlar rätt är hans barn.

Må Gud vara med oss alla som följer hans väg och bekämpar dessa onda varelse som försöker trampa ner vår tro likaså vår härskare Jesus Kristus.. Amen


Our Hero


RSS 2.0