Vad säger bibeln om alkohol, samt unga kristna och alkohol?

Detta inlägg är mer personligt och har frågat lite personer om de tycker att det är synd eller inte ?
Jag får höra väldigt ofta från icke troende dessa ord  " hur kan du dricka alkohol? du är ju kristen? det är en synd"

Finns det ett kristet ideal som kristna ungdomar bara måste rätta sig efter? Eller är det helt okej att gå på krogen, puben eller diskoteket och festa loss? Vissa ser inga som helst problem med att ta ett par öl med polarna, medan andra finner det nästan straffbart. Jesus och hans lärjungar drack vin. Bibeln har inget som helst förbud mot alkohol. Men är det verkligen rätt att supa sig så full så att man ligger och spyr? Vart går gränsen?. Jag tror inte att man är mindre kristen bara för att man går ut på krogen och har det kul, man ska kunna behärska sig självklart men att man går ut och sedan så är man inte lika troende håller jag inte med om. Jag tror inte heller att man är mer kristen om man låter bli. Var och en måste forma sitt eget liv och lyssna till sitt samvete och sedan leva efter det. Det finns ingen kristen mall.

Det står i bibeln att vi inte ska förstöra våra kroppar, som är en gåva från Gud. Att göra något brottsligt är inte heller tillåtet. Alkohol leder till både det ena och det andra, och människan har definitivt bevisat att hon inte klarar av att hantera det på rätt sätt. alkohol är ingen synd i sig. Men den leder till väldigt många synder.

Om man ser till brottslighet så har den också en klar koppling till alkohol. väldigt många brott som sker tex. mord, misshandel m.m så sker det med alkohol i kroppen.

Så, tycker ni att det är synd eller inte? Ja, åsikterna bland kristna går isär. väldigt många menar att det kan vara synd i vissa fall, men i vissa andra fall behöver det inte vara synd.
Om en mamma och pappa dricker ett glas vin till maten behöver inte det vara en synd. Men om mamman eller pappan sedan sätter sig i bilen och krockar på grund av att de druckit vin så kan vindrickandet kanske ses som en synd?

Jag tycker inte att alkohol är någon synd men man ska kunna behärska sig när man är påverkad. En människa ska inte dricka en flaska stark sprit varje dag, då dödar du dina kroppsdelar, på så sätt är det en synd, du skadar din själ.

Ni är kallade till frihet, bröder. Använd bara inte friheten så att den onda naturen får något tillfälle, utan tjäna varandra i kärlek. Ty hela lagen är uppfylld i detta enda budord: Du skall älska din nästa som dig själv. Galaterbrevet 5:13,14




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0