Vad säger bibeln om änglarna?

Änglar i Bibeln
Bibeln berättar om änglar som himmelska väsen invid Guds sida. Ängel betyder budbärare och är alltså Guds sändebud till världen. Änglar sattes för att vakta Edens lustgård så att inte människorna skulle kunna återvända dit efter det att de blivit fördrivna.


En ängel kom till Bileam för att få honom att inte vilja förbanna israeliterna utan i stället välsigna dem. Det var också änglar som kom till Abraham och Sara för att ge dem budet att de äntligen skulle få ett barn som dem hade längtat efter och deras böner hördes så dem fick en uppenbarelse.

Gabriel, Mikael och Lucifer
De tre stora änglarna i Bibeln är Gabriel, Mikael och Lucifer. Gabriel sändes av Gud till Maria för att berätta att hon var utvald till att föda Jesus (Lukas 1:26)

Mikael var ängeln som Gud skickade mot Satan (Lucifer) för att besegra honom "Och det blev en strid i himlen: Mikael och hans änglar gav sig i strid med draken."

Lucifer var denne drake som Mikael segrade över. En seger som innebar att Lucifer inte längre fick vara kvar i himlen: "han som förför hela världen, han störtades ner på jorden" (Johannes Uppenbarelsebok 12:7-9)

Därför kallas "djävulen" för idag Lucifer, han var en av Jesus närmaste änglar med Gabriel och Mikael,

Men väldigt många tror inte på att änglar finns och det har man fått höra från vissa händelser som har hänt, en händelse ska jag ta ifrån Estonia när den sjönk


I en konfirmandgrupp var det flera som var tveksamma. Var fanns skyddsänglarna när Estonia sjönk och flera hundra människor drunknade? frågade de. De tyckte det verkade orimligt att var och en skulle kunna ha en skyddsängel







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0