Vad säger bibeln om döden? Vad tror vi om döden?

Jag har alltid tyckt om att diskutera hur livet efter döden är? vad händer när man dör? väldigt många frågor som man har att ställa men väldigt få svar att få tillbaka.


Flera gånger visade Jesus att han hade makt över döden. Om honom själv står det att han har gått ner i dödsriket för att också de döda ska få möta honom.
Och trots att han själv dog på ett kors kunde inte döden hålla honom kvar i sitt grepp. När kvinnorna kom till graven var den tom.

Flera under kring döden gjorde Jesus också. Han uppväckte den enda sonen till en änka och han fick Lasaros att återvända från de döda.
Döden har flera betydelser i Bibeln. Dels finns den fysiska döden när hjärta och hjärna slutar fungera.
Men Bibeln talar också om den andliga döden. Den är värre eftersom den skiljer människan från Gud. Den andliga döden kan man gå in i redan medan man lever. Det är lite dubbeltydigt men det handlar om att vara levande död.
Om den tidens präster och kyrkliga ledare sa Jesus:
"Ve er, skriftlärda och fariseer, ni hycklare som är som vitkalkade gravar. Utanpå ser de prydliga ut, men inuti är de fulla av de dödas ben och annat orent." (Matteus 23:27)
På utsidan vacker med blommor och rabatter, men på insidan är det bara förruttnat. Att leva så är att vara levande död, att vara andligt död, att inte vilja leva ut det som är gudomligt gott menar Bibeln.

Gamla testamentet talar om dödsriket som ett land eller en stad där de döda vistas som i en skuggtillvaro.
Härifrån kunde ingen återvända, här var det tyst och öde.
Men under århundradena före Kristus började en tanke spira bland rabbinerna om att de döda skulle återuppväckas när Messias kom.
Den föreställningen knyter Jesus  till. Det berättas att han själv steg ner i dödsriket för att hämta upp de döda:
"...och så kunde han stiga ner och predika för andarna i deras fängelse." (1 Petrus 3:19)

Vad säger bibeln om döden ?

Hur kan vi möta döden? Vi behöver inte vara rädda om Gud är med oss. Bibeln säger i Psalm 23:4: ”Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty du är med mig. din käpp och stav, de tröstar mig.”

Vad liknas döden vid? Den liknas vid sömn. Bibeln säger i 1 Tessalonikerbrevet 4:13: ”Bröder, vi vill att ni skall veta hur det förhåller sig med dem som har insomnat, så att ni inte sörjer som de andra, de som inte har något hopp.” Och i Johannesevangeliet 11:11-14

Vad tror ni om livet efter döden?

Jag har länge undrat och kommer alltid att göra det, men ur min åsikt tror jag att döden är ett slut efter väldigt många års lidande. Många har levt ett bra liv med pengar, fest och massa annat kul medans många har levt i fattighet, krig och svält ihjäl av hunger.

I Bibeln står det när ett barn födds till denna värld så ska man sörja, när någon avlider ska man vara glad och dela glädje? Jag fick ett väldigt bra svar från en person som är stark troende i sin religion, han besvarade den frågan med : När ett barn födds till världen så har han först kommit till syndarnas värld, Barnet gråter när han precis födds från sin mor, Varför gråter han? Jo för att han vet att han har kommit till syndens värld, men när en människa dör så dör han med ett leende, och det är för att han har lämnat sin själ till Gud, något alla kommer göra!

Må Gud vara med er amen!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0